Fritatta cu legume şi brânză de capră FOTO

Fritatta cu legume si branza de capra jpeg

Îţi prezentăm o reţetă rapidă, care este perfectă atât pentru prânz, cât şi pentru cină. Încearcă şi tu o fritatta ca la carte, adică o combinaţie de ouă, legume proaspete, ierburi aromatice şi brânză de capră. Omleta va fi gata în doar 20 de minute.

Ingrediente (2 porţii)

50 g bacon 1 ardei gras roşu 2 cepe verzi mari 50 g mazăre dulce păstăi frunze ceapă verde 7 ouă 100 g brânză de capră parmezan ras ulei vegetal pentru prăjit sare piper

Mod de preparare

Încingi bine cuptorul. Tai cât mai mărunt baconul şi ardeiul gras. Tai ceapa verde în inele cât mai subţiri şi tai păstăile crude în fâşii. Tai fin frunzele de ceapă verde.

image

Căleşti baconul şi ardeiul gras în puţin ulei vegetal. Adaugi ceapa verde şi păstăile de mazăre şi continui să sotezi. Condimentezi bine cu sare şi piper şi căleşti la foc mediu, aproximativ 4-5 minute.

image

Între timp, baţi ouăle cu frunzele de ceapă verde şi condimentezi cu sare şi piper din belşug.

image

Acum adaugi jumătate din cantitatea de brânză de capră şi o încorporezi în legumele călite. Amesteci uşor în tigaie. Torni ouăle bătute peste legume.

image

Imediat ce compoziţia a început să se aşeze pe fundul tigăii, adaugi restul de brânză de capră peste. Condimentezi cu puţin piper şi dai la cuptorul încins în prealabil, aproximativ 5-6 minute. Peste frittata pui puţin parmezan ras şi o mănânci cât este caldă.

image