Fursecuri cu ciocolată albă şi merişoare

1 shutterstock 737095858 jpg jpeg

Numai bune de ronţăit dacă vrei ceva gustos şi rapid de Sărbători, aceste fursecuri se prepară imediat. Mai delicată decât sortimentele de ciocolată cu lapte sau neagră, ciocolata albă este ingredientul care transformă un desert simplu într-unul excepţional.

Ciocolata albă este fabricată din unt de cacao, zahăr, lapte şi arome, în special vanilie. Nu conţine pudră de cacao, de aici vine şi culoarea alb-gălbuie. Prima ciocolată albă a apărut în Europa, în anii 1930, iar scopul iniţial al producătorilor a fost acela de a folosi untul de cacao în exces. Astăzi, este unul dintre cele mai apreciate tipuri de ciocolată şi fiecare producător mare are cel puţin un sortiment în ofertă.

Ingrediente

1 ou mare

220 g făină

150 g unt

5 g praf de copt

120 g zahăr

1 praf de sare

150 g ciocolată albă

100 g merişoare deshidratate

Într-un castron adânc, amesteci untul topit şi răcit cu zahărul, apoi adaugi oul şi continui să mixezi. Încorporezi făina combinată cu sarea şi praful de copt, apoi merişoarele şi ciocolata tăiată mărunt. Amesteci până obţii un aluat omogen.

Formezi cu mâinile mici bile din aluat, pe care le aşezi în tăvi cu hârtie de copt. Ai grijă să laşi spaţiu suficient între ele, deoarece vor creşte la copt. Dai tăvile la frigider 30 de minute. Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C şi coci fursecurile 10-12 minute. Le decorezi după preferinţă.

FOTO Shutterstock