Fursecuri cu dulceaţă de caise

fursecuri cu dulceata de caise jpeg

Fursecurile sunt excelente pentru o ronţăială de dimineaţă, merg excelent cu cafea, dar sunt la fel de bune şi ca o gustărică pe timpul zilei. Aşadar, nu rata ocazia de a prepara nişte fursecuri fragede, umplute cu dulceaţă de caise. Dacă ai şi dulceaţă de caise proaspătă, sigur te vei bucura de fursecuri ca la bunica.

Ingrediente Fursecuri cu dulceaţă de caise:

  • 110 grame de unt (65% grăsime)
  • 165 de grame de făină albă 000
  • 40 de grame de zahăr pudră
  • 1 gălbenuş de ou
  • 50 de ml de lichior de caise
  • 1 linguriţă praf de copt
  • Un praf de sare
  • 1 linguriţă de esenţă de vanilie
  • Dulceaţă de caise

Mod de preparare Fursecuri cu dulceaţă de caise:

Se cerne făina o dată, se amestecă cu praful de copt şi se pun pe masă sau într-un castron. La mijloc se face un cuib în care se pun zahărul, untul moale, esenţa de vanilie, sarea, gălbenuşul, lichiorul de caise. Apoi, se frământă încet până se face un aluat omogen.

Aluatul pentru fursecuri se ţine la frigider minimum 2 ore. Se poate ţine cât mai mult, chiar şi peste noapte. Când se scoate de la frigider aluatul, se pregăteşte o tavă de copt, se tapetează cu hârtie de copt şi se lasă cuptorul la încins. Aluatul se taie pe jumătate şi doar o parte se păstrează afară, restul se ţine la frigider.

Pe masa de lucru se pun două linguri de făină, se întinde aluatul frumos aici. Se decupează fursecurile cu ajutorul formelor de decupat şi se aşază în tavă. Nu se pierde din aluat, tot ce rămâne se reface, se întinde şi se decupează.

Tava se lasă la cuptorul încins la 180 de grade cam 7 minute, până când acestea se rumenesc frumos şi încep să emane un puternic miros de vanilie. Până se scot de la cuptor, se întinde şi cel de-al doilea aluat, cum s-a explicat mai sus. De data aceasta, însă, se va folosi o formă similară celei anterioare, dar găurită la mijloc. Dacă nu aveţi, puteţi găuri aluatul cu ceva improvizat.

Fursecurile cu gaură se coc ca şi primele, se scot şi se lasă toate să se răcească complet. La final, fursecurile fără gaură se ung cu dulceaţă de caise şi se lipesc cu cele care au gaură. Se ţin la rece până a doua zi, apoi se păstrează în incipiente închise după ce au fost pudrate cu zahăr pudră. Cu cât stau mai mult la rece, cu atât sunt mai fragede şi mai bune. Poftă bună!



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg