Fursecuri cu merişoare şi ciocolată albă

Fursecuri cu merişoare şi ciocolată albă jpeg

Fursecurile sunt gustări delicioase, pe care le poţi servi dimineaţa la micul dejun, alături de cei dragi. În plus, sunt o alternativă sănătoasă dulciurilor "sintetice" din comerţ. Vă prezentăm astăzi reţeta pentru fursecuri cu merişoare şi ciocolată albă:

Ingrediente pentru fursecuri cu merişoare şi ciocolată albă:

240 grame unt; 160 grame de zahăr pudră; 1 praf sare; 2 gălbenuşuri de ou; 300 grame de făină; 1 plic praf de copt; 200 grame de ciocolată albă de calitate; 200 grame de merişoare confiate.

Fursecuri cu merişoare şi ciocolată albă – metoda de preparare:

Într-un vas, punem untul, zahărul şi un praf de sare. Se amestecă cu o lingură de lemn sau cu mixerul (cu mixerul se ajunge la rezultatul dorit mult mai repede). Se freacă timp de trei-cinci minute, apoi se adaugă gălbenuşurile. Se mixează bine până când se încorporează gălbenuşurile.

Urmează praful de copt care se adaugă peste făină şi se amestecă iar, însă de această dată este indicat să facem operaţiunea cu o furculiţă astfel încât praful de copt să se distribuie egal. Ciocolata se toacă destul de mărunt. Apoi, se adaugă făina peste compoziţia de unt, dar şi ciocolata tocată şi merişoarele. Se amestecă totul bine (tot cu lingura sau cu mixerul) până când se obţine un aluat moale, omogen.

Se dă drumul la cuptor. Se ia o tavă, se spală bine, se usucă, iar apoi se aşează în ea hârtia de copt. Pentru prepararea fursecurilor cu merişoare şi ciocolată albă, se ia cu lingura din compoziţie şi se aşează în tavă câte o grămăjoară de aluat. Nu este nevoie de modelare. Dacă însă vă doriţi anumite forme – precum inimioare, ursuleţi sau floricele, puteţi să utilizaţi forme speciale de prăjiturele şi pentru fursecurile cu merişoare şi ciocolată albă.

După ce aţi umplut tava cu grămăjoarele de aluat (sau cu formele preferate), fursecurile cu merişoare şi ciocolată albă se bagă la cuptor şi se lasă la foc mediu, în jur de 15 minute. Acestea se vor aplatiza puţin, dar este normal să se întâmple aşa. Când se vor rumeni uşor pe margini este momentul să fie scoase din cuptor. Nu trebuie să le lăsaţi mai mult în cuptor.

De asemenea, este indicat ca fursecurile să fie lăsate la răcit; ele sunt foarte fragede şi se pot rupe uşor. După ce se răcesc, fursecurile cu merişoare şi ciocolată albă se pun pe un platou. Se pot orna după bunul plac, în funcţie de preferinţele ficăruia. Ele se vor întări puţin şi vor fi numai bune de mâncat.

Fursecurile cu merişoare şi ciocolată albă sunt extrem de bune, fragede şi dulci. Un desert uşor de preparat şi care va fi apreciat de întreaga familie. Se pot servi alături de un ceai de fructe sau de o cafea aburindă.

Poftă bună!