Fursecuri, în două culori

Dacă vrei să impresionezi musafirii tăi la o cafea, îţi recomand această reţetă, delicioasă şi aspectuasă, sub formă de tablă de şah. Pe lângă ingrediente, vei avea nevoie de răbdare şi atenţie.
De ce ingrediente ai nevoie pentru fursecuri 250 g unt 180 g zahăr 1 praf sare 1 ou 380 g făină 80 g nuci 15 g cafea 15 ml apă caldă
Baţi bine untul cu zahărul. Adaugi sarea, oul şi apoi îngroşi cu făină. Împarţi aluatul în două, una să fie mai mare. La prima jumătate de aluat (partea mai mare) îi adaugi nucă şi amesteci. La cealaltă jumătate adaugi cafeaua amestecată, în prealabil, cu apa caldă, apoi amesteci. Întinzi aluatul şi îl tai fâşii de câte 1 cm, apoi întinzi şi celălalt aluat şi procedezi la fel.
Întinzi primele fâşii pe vertical, una langă alta, apoi treci cu celelalte pe orizontal, sub prima linie de fâşie pe dedesubt şi pe a doua fâşie pe deasurpa şi tot aşa alternezi. Pui aluatul la rece, 30 de minute. Apoi tai împletitura în bucăţi de 3 cm sau 4 cm, după preferinţă şi îi răsuceşti o altă fâşie din primul aluat pe margine.
Încingi cuptorul şi o pui la copt până trece testul scobitoarei.
O serveşti la o cafea.
Sursa www.auntyyochanaindex.blogspot.ro