Găluşte cu căpşuni
Umplutura unor găluşte poate diferi la de sezon la sezon. Acum, pentru că tarabele sunt pline cu căpşuni, ne-am gndit să le punem în nişte găluşte delicioase.
Ingrediente (10 porţii) 600 g cartofi 1 praf de sare 4 linguri ulei 200 g făină 2 ouă 500 g căpşuni 100 g unt 100 g pesmet 150 g zahăr Scorţişoară
Mod de preparare
Speli căpşunele, le îndepărtezi codiţele şi le scurgi bine. Între timp, fierbi cartofii în coajă, în apă cu sare. Când intră cu uşurinţă furculiţa în ei, scurgi apa şi-i laşi la răcit. Îi cureţi şi îi faci piure, apoi încorporezi ouăle, uleiul şi făina adăugată în ploaie şi frămânţi până obţii un aluat omogen, pe care-l împarţi în bucăţi egale. Înfăşori fiecare căpşună în aluat.
Într-o cratiţă, pui la fiert apă cu puţină sare şi, când clocoteşte, dai drumul la găluşte. Acestea sunt fierte când se ridică la suprafaţă.
Topeşti untul într-o tigaie şi prăjeşti pesmetul. După ce sunt fierte, treci găluştile prin pesmetul amestecat cu zahăr şi scorţişoară.