Gem de piersici fără zahăr

gem de piersici fara zahar jpeg

Piersicile sunt fructe foarte aromate, gustoase şi merg excelent în preparate precum sunt dulceţurile. Astăzi, vă propunem gem de piersici fără zahăr, cu care se pot îndulci şi persoanele care suferă de diabet sau cele care au renunţat la consumul de zahăr.

Piersicile sunt cunoscute pentru efectele lor benefice asupra tenului şi pielii, căci ele întârzie îmbătrânirea, sunt energizante şi au proprietatea de a echilibra sistemul nervos. Persoanele care suferă de anemie ar trebui să se delecteze cât mai mult cu aceste fructe deosebit de aromate sau să le folosească pentru gem, un preparat foarte sănătos. În plus, piersicile favorizează digestia şi ajută în scăderea tensiunii arteriale.

Ingrediente Gem de piersici fără zahăr:

  • 2 kg de piersici
  • 250 de grame de îndulcitor natural
  • 1 lămâie

Mod de preparare Gem de piersici fără zahăr:

Piersicile pentru gem se aleg dintre cele mai coapte, ele sunt şi cele mai dulci. Se spală bine şi se pun la scurs, apoi se scot cu grijă sâmburii. Fiind foarte coapte, înlăturarea sâmburilor va fi destul de problematică, dar cu răbdare se poate orice. După ce au fost scoşi sâmburii, piersicile se pun într-un vas smălţuit şi se amestecă cu îndulcitorul. Se vor lăsa în acest vas peste noapte.

A doua zi, amestecul de fructe se pune la foc mic mai întâi, apoi se dă mai tare. Se stoarce lămâia de coajă, iar zeama se pune peste gem. Se amestecă din când în când cu o lingură de lemn. Gemul trebuie să fie foarte legat, fără zeamă. Când fructele s-au legat şi nu mai au zeamă este gata. Cine doreşte ca gemul să fie mai compact, poate zdrobi fructele cu blenderul.

Borcanele se spală bine şi se pun la sterilizat în cuptorul încins bine timp de câteva minute. Gemul se pune în borcane când acesta este încă cald. Borcanele se acoperă cu capac sau cu celofan legat cu sfoară. Se păstrează în cămară sau la loc răcoros. Se servesc cu pâine şi unt, în clătite sau în orice alt desert vreţi. Poftă bună!