Gem de prune

gem de prune jpeg

Dacă ai ceva mai mult timp la dispoziţie în această duminică, poţi prepara un gem de prune.

Ingrediente

3 kg prune bine coapte 1 kg zahăr 1 baton de vanilie 250 g miez de nucă

Cum se prepară

Se spală prunele, se scurg de apă, se scot sâmburii şi se aşază în vasul în care va fi preparat gemul. Se toarnă zahărul peste fructe şi se lasă la rece câteva ore sau până a doua zi.

Se fierbe gemul la foc mic până se topeşte complet zahărul, apoi se măreşte intensitatea focului şi se introduce batonul de vanilie tăiat bucăţele. Se înlătură spuma formată deasupra, se adaugă miezul de nucă dat prin maşina de tocat şi se amestecă mereu cu o lingură de lemn, pentru a nu se lipi de fundul ­vasului. Când este suficient de legat, se opreşte focul, se toarnă gemul în borcane încălzite şi se sterilizează 30 de minute în cuptorul încălzit. După ce se răcesc, se acoperă cu capace şi se depozitează în cămară.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg