Gogoşi cu cremă de brânză şi frişcă
Gogoşile cu cremă de brânză şi frişcă nu sunt deloc greu de făcut, le poţi mânca oricând, fiind un desert potrivit atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici.
Ingrediente pentru gogoşi cu cremă de brânză şi frişcă
Pentru gogoşi 500 g făină 150 ml lapte 3 gălbenuşuri 25 g drojdie 100 g zahăr sare
200 g brânză dulce
2 plicuri zahăr vanilat
100 ml frişcă lichidă
coaja rasă de la o lămâie
250 ml apă
150 g zahăr
1 esenţă de vanilie
Mod de preparare gogoşi cu cremă de brânză şi frişcă
Se frământă un aluat din toate ingredientele şi se lasă la crescut, într-un loc cald, circa 30 de minute. După ce a dospit, se întinde o foaie şi, cu ajutorul unui pahar, se taie gogoşelele. Se mai lasă 10 minute să mai crească şi se prăjesc în baie de ulei încins.
Se bate frişca, se adaugă peste ea brânza scursă bine, zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie. Se prepară un sirop din apă, zahăr şi esenţa de vanilie şi se trece fiecare gogoaşă prin acest sirop. Se taie gogoşile pe jumătate şi se umplu cu crema de brânză.