Gogoşi pufoase bombolini. Reţetă toscană FOTO

Acest produs italian de patieserie este foarte uşor de preparat. Dacă ţi-e poftă de câteva gogoşi pufoase bombolini, încearcă o reţetă toscană, explicată pas cu pas. Desertul va fi gata în doar 40 de minute, însă va trebui ai răbdare şi să laşi aluatul să crească înainte de a prăji gogoşile.
Gogoşi pufoase bombolini. Reţetă toscană – Ingrediente (8 porţii)
400 g făină 5 linguri şi jumătate de drojdie (uscată) 330 g zahăr 300 ml apă 50 g unt 1 lămâie (coajă) 475 ml ulei vegetal făină pentru pudrarea suprafeţei de lucru
Gogoşi pufoase bombolini. Reţetă toscană - Mod de preparare
Dizolvi drojdia şi o parte din zahăr în apă călduţă şi apoi adaugi amestecul într-un bol mare, cu făină. Baţi cu un mixer până la omogenizare, chiar dacă se formează aluatul. Acoperi şi laşi aluatul pentru gogoşi pufoase bombolini să crească, într-un loc călduros, timp de 15-20 de minute, până când coca şi-a dublat volumul.

Apoi adaugi untul, restul de zahăr şi coaja de lămâie în bolul mare. Amesteci cu un mixer electric până se formează un aluat elastic.

Muţi coca pe o suprafaţă pudrată cu făină. Acum formezi aluatul în gogoşi mici, de mărimea unei bile de golf. Laşi gogoşile să crească aproape 25-30 de minute. Apoi aplatizezi aluatul şi, cu un cuţit sau cu o formă rotundă, tai centrul aluatului pentru a rezulta forma clasică de gogoaşă. Laşi din nou aluatul să crească, aproximativ 50-60 de minute.

Încingi o cantitate mare de ulei vegetal într-o cratiţă înaltă, la foc mediu. Prăjeşti aceste gogoşi pufoase bombolini în ulei, aproximativ 3-4 minute, până se rumenesc. Le scoţi din ulei şi le muţi pe un platou acoperit cu un strat consistent de prosoape de hârtie.

Torni zahărul într-un castron mic. Dai aceste gogoşi pufoase bombolini prin zahăr şi le transferi pe o farfurie întinsă, pentru a fi servite.
