Gogoşi pufoase bombolini. Reţetă toscană FOTO

Gogosi pufoase bombolini  Reteta toscana jpeg

Acest produs italian de patieserie este foarte uşor de preparat. Dacă ţi-e poftă de câteva gogoşi pufoase bombolini, încearcă o reţetă toscană, explicată pas cu pas. Desertul va fi gata în doar 40 de minute, însă va trebui ai răbdare şi să laşi aluatul să crească înainte de a prăji gogoşile.

Gogoşi pufoase bombolini. Reţetă toscană – Ingrediente (8 porţii)

400 g făină 5 linguri şi jumătate de drojdie (uscată) 330 g zahăr 300 ml apă 50 g unt 1 lămâie (coajă) 475 ml ulei vegetal făină pentru pudrarea suprafeţei de lucru

Gogoşi pufoase bombolini. Reţetă toscană - Mod de preparare

Dizolvi drojdia şi o parte din zahăr în apă călduţă şi apoi adaugi amestecul într-un bol mare, cu făină. Baţi cu un mixer până la omogenizare, chiar dacă se formează aluatul. Acoperi şi laşi aluatul pentru gogoşi pufoase bombolini să crească, într-un loc călduros, timp de 15-20 de minute, până când coca şi-a dublat volumul.

image

Apoi adaugi untul, restul de zahăr şi coaja de lămâie în bolul mare. Amesteci cu un mixer electric până se formează un aluat elastic.

image

Muţi coca pe o suprafaţă pudrată cu făină. Acum formezi aluatul în gogoşi mici, de mărimea unei bile de golf. Laşi gogoşile să crească aproape 25-30 de minute. Apoi aplatizezi aluatul şi, cu un cuţit sau cu o formă rotundă, tai centrul aluatului pentru a rezulta forma clasică de gogoaşă. Laşi din nou aluatul să crească, aproximativ 50-60 de minute.

image

Încingi o cantitate mare de ulei vegetal într-o cratiţă înaltă, la foc mediu. Prăjeşti aceste gogoşi pufoase bombolini în ulei, aproximativ 3-4 minute, până se rumenesc. Le scoţi din ulei şi le muţi pe un platou acoperit cu un strat consistent de prosoape de hârtie.

image

Torni zahărul într-un castron mic. Dai aceste gogoşi pufoase bombolini prin zahăr şi le transferi pe o farfurie întinsă, pentru a fi servite.

image