Halva turcească. Reţeta Sandei Marin

Această reţetă, dar şi multe altele, o puteţi găsi în cartea Gătiţi cu Sanda Marin pe care o puteţi cumpăra de la orice chioşc din ţară împreună cu cel mai recent număr al revistei Click!Poftă bună!
Ingrediente
2 linguri unt topit 4 linguri făină 2 pahare cu sirop (2 pahare apă, fiartă cu 200 g zahăr) zahăr vanilat scorţişoară
Mod de preparare
Se înfierbântă untul topit, în care se prăjeşte făina, amestecând mereu, să nu se ardă. Când făina este bine rumenită, se opăreşte cu 2 pahare de sirop şi se amestecă mereu, lăsând să fiarbă până ce se îngroaşă. Se aşază compoziţia caldă cu lingura pe farfurie, în formă de cartofi şi se presară cu zahăr vanilat sau amestecat cu scorţişoară pisată.