Îngheţată de caramel

inghetata de caramel jpeg

Gustul caramelului poate fi o adevărată ispită, dar vara aceasta nu trebuie să încerci să îi rezişti. Poţi ceda în faţa acestui desert răcoritor şi decadent şi te poţi răsfăţa măcar o dată cu o îngheţată preparată în casă. Încearcă şi tu reţeta de îngheţată de caramel!

Ingrediente

500 ml frişcă 250 ml lapte 3 ouă 200 g zahăr 1 lingură esenţă de vanilie ½ lingură amidon ciocolată, pentru decor 100 ml frişcă, pentru decor

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Amesteci gălbenuşurile cu laptele, jumătate din cantitatea de zahăr şi amidonul. Aşezi cratiţa pe foc mic şi amesteci până se îngroaşă, dai deoparte, torni vanilia şi laşi la răcorit. Topeşti zahărul, iar când devine arămiu pui crema de vanilie, amesteci şi stingi focul. După ce s-a răcit, încorporezi frişca şi albuşurile bătute spumă.

Dai îngheţata la frigider 2-3 ore, amestecând din oră în oră, pentru a nu se forma cristale de gheaţă. Îmbraci o tavă de chec în folie alimentară, mixezi îngheţata şi o torni în tavă. O nivelezi şi o dai la congelator câteva ore. Răstorni îngheţata şi o decorezi cu ciocolată şi frişcă. Foto: Profimedia.