Involtini: rulouri de vită în sos de roșii

involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg

Bucătăria italiană este cunoscută și apreciată în întreaga lume. A influențat mai multe gastronomii, în special pe cea din SUA. Unele dintre caracteristicile principale ale mâncărurilor tradiționale italienești sunt simplitatea, dar mai ales în calitatea ingredientelor. Avem pentru tine o rețetă ingenioasă și savuroasă, pe care trebuie să o încerci.

Iată cum prepari delicioasele rulouri de vită cu mazăre: involtini.

Ingrediente

4 felii șnițel de vită (600 g)

200 g mazăre boabe congelată

700 ml suc de roșii

100 ml vin alb, sec

100 ml supă de pui sau apă

4 felii mozzarella, opțional

1 ceapă

2 căței de usturoi

2 linguri ulei de măsline

1 linguriță oregano uscat

1 linguriță pătrunjel uscat 

busuioc, pentru decor

sare

piper 

Decongelezi mazărea și o lași la scurs într-o sită. Speli carnea, o ștergi și o aplatizezi cu ciocanul de șnițele. Asezonezi carnea cu sare și piper, după gust, așezi câte o felie de mozzarella și adaugi câte o lingură de mazăre. Rulezi și sigilezi capetele rulourilor cu scobitori. Încingi uleiul și prăjești rulourile pe toate părțile, la foc mediu spre mare, până ce devin rumene, apoi le dai deoparte.

În același vas, sotezi ceapa tocată și usturoiul dat prin răzătoarea mică până ce se înmoaie. Torni sucul de roșii, supa sau apa, vinul și adaugi restul de mazăre și ierburile aromatice. Asezonezi cu sare și piper, după gust. Reduci focul, acoperi cu un capac și mai lași să fiarbă 10 minute, amestecând ocazional. Transferi rulourile în vas, amesteci și le mai fierbi în sos încă 20 de minute.

Servești preparatul cu o garnitură de paste simple și le decorezi cu busuioc proaspăt tocat.

FOTO Shutterstock