Pizza rulată (Stromboli)
Pe lângă varianta clasică, binecunoscută de toată lumea, pizza poate fi împăturită (calzone), rulată (Stromboli) şi prăjită. Încearcă această variată şi nu vei regreta!
Ingrediente
1 foaie aluat de pizza (400 g)
100 g sos de roşii
150 g şuncă de Praga feliată
150 g caşcaval feliat
1-2 crenguţe busuioc, opţional
sare
piper
1-2 linguri ulei de măsline
1 gălbenuş, pentru uns
seminţe de susan, pentru decor
Ungi foaia de aluat de pizza cu sos de roşii, o stropeşti cu ulei de măsline, condimentezi cu sare şi piper, după gust şi, dacă doreşti, pui din loc în loc frunze de busuioc proaspăt.
Aşezi pe toată suprafaţa felii de şuncă, apoi felii de caşcaval, rulezi şi sigilezi capetele. Ungi rulada cu gălbenuş, presari seminţe de susan şi o pui într-o tavă cu hârtie de copt.
Dai la cuptorul preîncălzit şi coci la 200 °C, 20-30 de minute, până se rumeneşte Laşi la răcorit 5 minute, feliezi şi serveşti pizza Stromboli.
FOTO Shutterstock