Pizza rulată (Stromboli)

1 shutterstock 1955787415 jpg jpeg

Pe lângă varianta clasică, binecunoscută de toată lumea, pizza poate fi împăturită (calzone), rulată (Stromboli) şi prăjită. Încearcă această variată şi nu vei regreta!

Ingrediente

1 foaie aluat de pizza (400 g)

100 g sos de roşii

150 g şuncă de Praga feliată

150 g caşcaval feliat

1-2 crenguţe busuioc, opţional

sare

piper

1-2 linguri ulei de măsline

1 gălbenuş, pentru uns

seminţe de susan, pentru decor

Ungi foaia de aluat de pizza cu sos de roşii, o stropeşti cu ulei de măsline, condimentezi cu sare şi piper, după gust şi, dacă doreşti, pui din loc în loc frunze de busuioc proaspăt.

Aşezi pe toată suprafaţa felii de şuncă, apoi felii de caşcaval, rulezi şi sigilezi capetele. Ungi rulada cu gălbenuş, presari seminţe de susan şi o pui într-o tavă cu hârtie de copt.

Dai la cuptorul preîncălzit şi coci la 200 °C, 20-30 de minute, până se rumeneşte Laşi la răcorit 5 minute, feliezi şi serveşti pizza Stromboli.

FOTO Shutterstock