Lasagna cu legume

1 lasagna cu legume jpg jpeg

Roşiile au fost aduse în Europa din Peru, în secolul al XIV-lea. Nemţii nu le-au inclus cu uşurinţă în alimentaţie, din cauza asemănării pe care tomatele o au cu „piersicile lupilor“, un fruct despre care se spunea că vrăjitoarele îl foloseau în descântecele menite să dea viaţă vârcolacilor.

Ingrediente

1 pachet foi de lasagna 2 cepe 2 ardei graşi 1 kg roşii 2 vinete 2 dovlecei 2-3 linguri ulei 200 g caşcaval ras

100 g făină

100 g unt

500 ml lapte

sare

piper

Mod de preparare

Sotezi în ulei vinetele, ardeii şi dovleceii, tăiate felii. Scoţi legumele, torni o jumătate de cană de apă şi fierbi cepele până se înmoaie. Opăreşti roşiile, le descojeşti şi le tai bucăţi. După ce a scăzut apa, pui roşiile şi mai laşi să clocotească 4-5 minute. Dai sosul deoparte şi păstrezi din el o jumătate de cană. Amesteci legumele cu sosul de roşii.

Pentru sosul Bechamel, topeşti untul într-o cratiţă şi adaugi făina, în ploaie, amesteci şi torni laptele. Asezonezi cu sare şi piper şi amesteci până se leagă sosul.Într-o tavă pui un polonic de sos Bechamel, un strat de foi de lasagna, un strat de legume, caşcaval ras şi sos Bechamel. Repeţi până termini ingredientele şi, la final, torni sosul de roşii păstrat şi presari caşcaval ras. Dai tava la cuptor şi laşi până se rumeneşte caşcavalul.