Lasagna cu spanac

lasagna cu spanac jpeg

Dacă îţi plac pastele, trebuie să încerci neapărat această reţetă de lasagna cu spanac. Bucură-te de bogăţia acestor frunze şi ia-ţi doza de fier necesară organismului tău.

Ingrediente

70 g unt 50 g făină 800 ml lapte 1 foaie dafin 800 g spanac 200 g brânză ricotta 1 nucşoară 300 g foi de lasagna 100 g parmezan sare piper

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 190 de grade. Topeşti 50 de grame de unt într-o cratiţă şi încorporezi făina. Fierbi 1 sau 2 minute, apoi amesteci laptele până la omogenizare. Condimentezi cu sare şi piper, adaugi foaia de dafin şi fierbi la foc mic 5 minute. Apoi opreşti flacăra.

Speli spanacul, îl cureţi şi îndepărtezi tulpinile. Apoi îl sotezi cu restul de unt, într-o cratiţă acoperită. Când s-a înmuiat, îl scurgi şi după ce s-a răcit suficient, storci lichidul din frunze.

Toci spanacul sotat anterior şi îl amesteci cu brânza ricotta, un polonic din sosul alb şi puţină nucşoară rasă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Aşezi foile de lasagna într-o tavă de copt, în straturi, cu un strat de sos alb, amestecul de brânză şi spanac şi apoi parmezanul ras. Închei cu un strat de paste acoperite cu sos alb şi presari şi mai mult parmezan. Dai la cuptorul încins aproximativ 30 de minute sau până se rumeneşte toată această lasagna cu spanac.

Sursa: jamieoliver.com