Lup-de-mare cu piure de morcovi copţi

1 lup jpg jpeg

Cu pasiune, ingrediente de calitate şi un strop de inspiraţie, poţi transforma orice masă într-o capodoperă. Chef Sara Alexander a realizat pentru cititorii „Click!Poftă Bună“ această reţetă rafinată, care pot fi oricând preparată şi acasă.

Ingrediente

  • 2 fileuri lup-de-mare
  • 1-2 linguri ulei
  • 6 morcovi
  • 100 g unt
  • 1 măr
  • sare

Speli morcovii şi îi pui într-o tavă, la cuptor, la 170 °C. Când sunt moi, îi scoţi, îi cureţi de coajă şi îi pui în blender cu untul şi cu un praf de sare. Pasezi până obţii un piure fin.

Cureţi mărul de cotor şi de coajă, îl tai felii mai groase şi îl poşezi 2-3 minute în apă clocotită, apoi îl laşi la scurs.

Speli fileurile de peşte, le usuci cu şerveţele de hârtie, apoi le condimentezi cu sare, după gust. Le prăjeşti în ulei, într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu. Când sunt aurii pe ambele părţi, opreşti focul.

Serveşti fileurile de lup-de-mare cu piure de morcov, felii de măr şi decorezi preparatul după imaginaţie. 

FOTO: Sorin Stana



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg