Macarons colorate

macarons bun jpeg

Surpinde-ţi invitaţii în acest weekend cu un desert inedit: macarons colorate. Cu puţină îndemânare, răbdare şi curaj îţi ies mai bune ca la cofetărie. Iată paşii pe care trebuie să-i urmezi! Bon appétit!

Ingrediente

2 albuşuri 90 g zahăr pudră 10 g zahăr tos 120 g migdale (sau 50 g pudră de migdale) 3-4 picături zeamă de lămâie 1 praf de sare coloranţi alimentari (verde, galben...)

Preparare

Dacă nu ai găsit pudră de migdale, aşezi migdalele într-un bol, le acoperi cu apă fierbinte, le laşi 30 de minute să se înmoaie, apoi cureţi cu răbdare pieliţa maronie. Le aşezi apoi într-o tavă şi le usuci în cuptorul cald, după care te treci prin maşina de râşnit nuci.

Amesteci pudra de migdale cu zahărul pudră şi le cerni de două ori. Baţi cu telul cele două albuşuri spumă tare împreună cu praful de sare şi zahărul tos, adăugat treptat. Spre sfârşit, adaugi zeama de lămâie şi baţi până se întăreşte foarte bine spuma de albuş.

Încorporezi pudra de migdale şi zahărul pudră în spuma de albuşuri până se omogenizează perfect. Împarţi compoziţia în trei părţi egale şi adaugi la fiecare porţie câte 1-2 picături de coloranţi alimentari, în funcţie de dorinţă. Introduci compoziţia de bezea colorată în poş şi torni pe foi de copt, în tăvi diferite, forme mici rotunde de macarons.

Sau pui cu o linguriţă. Le laşi să stea la temperatura camerei 20 de minute, apoi le coci circa 30 de minute, până se usucă, devenind crocante. Le aşezi, faţă în faţă, două câte două, cu creme diferite între ele, după preferinţă. Se pot consuma imediat, dar sunt mai bune dacă stau mai multe zile, în pungă de hârtie sau cutie de carton, la temperatura camerei, ferite de umezeală