Magiun de prune. Reţeta simplă a Marthei Stewart

magiun de prune jpeg

Acest magiun de prune roşii este fiert foarte încet, până când savoarea fructelor este concentrată şi capătă o culoare de un roşu închis. Magiunul este o variantă minunată pentru micul dejun, servit pe o felie de pâine prăjită de casă.

Magiun de prune - Ingrediente

1,6 kilograme de prune roşii 250-300 g zahăr ¾ linguriţă cardamom macinat ½ linguriţă scorţişoară pudră

Magiun de prune - Mod de preparare

Desfaci prunele în două, le scoţi sâmburii şi le tai în bucăţi mai mari, fără să le cureţi de coajă. Pui fructele într-o cratiţă încăpătoare şi adaugi 250 ml de apă şi zahărul. Fierbi până dă în clocot, reduci flacăra şi continui să fierbi până când prunele sunt foarte moi, aproximativ 20 de minute. Iei compoziţia de pe foc. Într-un procesor de alimente (de exemplu, cu ajutorul unui blender), faci un piure din prune şi zeama pe care şi-au lăsat-o în vasul în care au fiert.

Clăteşti cratiţa şi torni din nou piureul de prune, împreună cu cardamomul măcinat şi cu scorţişoara. Fierbi la foc mic, amesteci frecvent ca să nu se lipească de fundul vasului, până când magiunul este suficient de gros şi consistent pentru a fi întins pe pâine, între 2 ore şi jumătate şi chiar 3 ore. Iei vasul de pe foc şi laşi să se răcească. Păstrezi magiunul în recipiente etanşe.

Sursa: www.marthastewart.com, foto: www.pinterest.com

Cea mai bună dulceaţă de pepene galben

Cea mai bună dulceaţă de pepene galben

Dulceaţă de coacăze negre

Dulceaţă de coacăze negre

Dulceaţă de zmeură

Dulceaţă de zmeură

Dulceaţă de piersici cu ghimbir

Dulceaţă de piersici cu ghimbir

Dulceaţă de coacăze

Dulceaţă de coacăze