Mămăligă de cartofi cu brânză

mamaliga de cartofi cu branza jpeg

Mălaiul este un ingredient foarte sănătos, însă nu mai este aşa la modă în casele românilor, din păcate. Mămăliga cu brânză şi smântână sau mămăliga cu sarmale sau tocană sunt mâncărurile de bază în satul tradiţional românesc. Oricine îşi doreşte să aducă tradiţia în casa proprie, trebuie să încerce şi această reţetă de mămăligă de cartofi cu brânză. Se mai adaugă la ea ouă prăjite în tigaie şi cârnaţi picanţi. O masă pe cinste, gustoasă şi cât se poate de românească.

Ingrediente Mămăligă de cartofi cu brânză:

  • 500 de grame de mălai
  • Sare
  • 4-5 cartofi potriviţi tăiaţi cuburi şi fierţi în apa în care se va face mămăliga
  • Brânză de oi sau capră
  • Ouă proaspete prăjite în unt
  • Cârnaţi picanţi de casă rumeniţi la tigaie

Mod de preparare Mămăligă de cartofi cu brânză:

Tot ce trebuie să faceţi pentru această reţetă este să fierbeţi mămăliga. Restul, se poate adăuga ce vă place mai mult, recomandările noastre sunt mai sus, dar nu sunt obligatorii. Mămăliga de cartofi se poate servi cu brânză şi smântână, la care să se adauge ouă fierte şi puţin unt. Cine o vrea mai gustoasă, ouăle şi cârnaţii prăjiţi sunt bine veniţi.

Cartofii se curăţă, se spală şi se taie bucăţi potrivite, apoi se pun la fiert într-o cratiţă încăpătoare, împreună cu o linguriţă mică de sare. După ce au stat la fiert cam jumătate de oră şi s-au terciuit, se presară în ploaie mălai, treptat, şi se amestecă mereu timp de 10 minute la foc mic.

De preferat este să se folosească un ceaun în loc de cratiţă, mămăliga iese mult mai gustoasă. Când este fiartă bine, se scoate mămăliga pe un fund de lemn şi se lasă să se odihnească puţin. Mămăliga de cartofi cu brânză se serveşte imediat, să fie cât mai caldă. Pe farfurii se pun brânza, ouăle prăjite şi cârnaţii rumeniţi, apoi se taie cu aţa mămăliga şi se serveşte alături de murături sau lapte bătut. Poftă bună!