Mâncare de linte verde cu sos de roşii

mancare de linte verde jpeg

Ştiai că 100 de grame de linte acoperă 15% din necesarul zilnic de proteine, 45% din cel de vitamina B9, 45% din cel de fier şi 24% din cel de fosfor? Lintea este mai uşor digerabilăm decât alte leguminoase şi are aceeaşi compoziţie ca fasolea uscată. Te invităm la o porţie zdravănă de mâncare de linte verde cu sos de roşii.

Mâncare de linte verde cu sos de roşii - Ce ai nevoie

400 g linte verde 1 morcov mare 1 ceapă 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 1 felie de ţelină 2 căţei de usturoi 1 ardei gras roşu 2 linguri ulei 1 lingură pastă de roşii 1 foaie de dafin verdeaţă (mărar şi pătrunjel verde) sare piper

Mâncare de linte verde cu sos de roşii - Cum se prepară

Se alege lintea, se spală în mai multe ape reci, apoi se acoperă cu apă rece şi se lasă la înmuiat 2-3 ore. Se scurge apa, se clăteşte lintea şi se pune la fiert în apă rece şi un praf de sare.Separat, se curăţă zarzavaturile, se spală, se taie după preferinţă şi se călesc în ulei bine încins, până se înmoaie.Se toarnă zarzavaturile călite peste linte, foaia de dafin şi se lasă să fiarbă împreună până când toate legumele sunt bine pătrunse.Se adaugă pasta de roşii, verdeaţă, se potriveşte gustul de sare şi piper, se lasă să mai dea câteva clocote, apoi se ia de pe foc.