Mâncare de pui cu măsline. Reţeta Sandei Marin

mancare pui cu masline jpeg

Această reţetă de mâncare de pui cu măsline, ca şi multe altele, o puteţi găsi în cartea Găteşte cu Sanda Marin pe care o puteţi cumpăra de la toate chioşcurile împreună cu ultimul număr al revistei Click!Poftă bună!

Ingrediente

1 pui mare 2 linguri ulei 4 felii pâine 4 roşii sau 1 lingură bulion 200 g măsline 1 linguriţă făină 1 căţel usturoi 1 păhărel vin sare

Mod de preparare

Se taie puiul în bucăţi potrivite. Se sărează şi se prăjeşte în ulei. Se scoate într-o cratiţă şi se ţine la cald. În uleiul în care am rumenit bucăţile de pui, prăjim pâinea tăiată cuburi mici. Se păstrează şi acestea la cald. În aceeaşi tigaie se pun roşiile curăţate de pieliţe şi de seminţe, făina şi un căţel de usturoi sfărâmat. Când roşiile încep să scadă, se adaugă vinul şi tot atâta apă. Se face un sos potrivit de scăzut, se gustă de sare. Se toarnă în cratiţa cu puiul şi se adaugă măslinele fierte separat, în apă. Se ţine pe marginea maşinii, până ce se înfierbântă, fără să mai fiarbă. Se aşază mâncarea în farfurie, iar împrejur se pun cuburile de pâine prăjită.