Miniomlete cu broccoli şi caşcaval FOTO

Micul dejun nu va mai fi o corvoadă de acum înainte, dacă îţi prepari aceste miniomlete într-o tavă de brioşe. Uşor de preparat, omletele sunt bogate în proteine, aşa că vor menţine senzaţia de saţietate mai mult timp. Le poţi pune într-o pungă dacă vrei să ţi le iei la pachet, la serviciu.
Miniomlete cu broccoli şi caşcaval - Ingrediente
700 g broccoli, tăiat bucheţele 4 ouă întregi 1 cană cu albuşuri (aproximativ 240 ml) 25 g brânză cheddar rasă 25 g caşcaval de bună calitate, ras 1 linguriţă ulei de măsline sare piper unt, pentru uns tava
Miniomlete cu broccoli şi caşcaval - Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la foc mare. Opăreşti broccoliul în puţină apă, aproximativ 6-7 minute. Când s-a fiert, îl desfaci în bucăţi mai mici şi adaugi uleiul de măsline, sare şi piper, după gust, şi amesteci bine.
Ungi cu ulei o tavă de brioşe standard şi pui cu o lingură broccoliul mărunţit, distribuind cantitatea în toate formele de brioşe.
Într-un bol, baţi albuşurile, ouăle întregi, caşcavalul şi cheddarul ras şi mai pui sare şi piper. Omogenizezi şi torni amestecul în tava de brioşe unsă, peste broccoli, până când formele se umplu mai mult de 3 sferturi.

Razi brânză cheddar şi dai tava la cuptorul încins, aproximativ 20 de minute, până când se coc mini-omletele. Serveşti imediat gustarea. Dacă ţi-au rămas omlete, le împachetezi într-o pungă resigilabilă şi le păstrezi la frigider.
Sursa + foto: www.skinnytaste.com
Mic dejun italienesc: miniomlete cu şuncă şi parmezan
Mic dejun italienesc: miniomlete cu şuncă şi parmezan
Omlete umplute cu piure de spanac
Omlete umplute cu piure de spanac
Legume la cuptor, pentru un mic dejun sănătos
Legume la cuptor, pentru un mic dejun sănătos
Chef Patrizia Paglieri: „Ca să găteşti un mic dejun sănătos, trebuie să faci lucruri simple“
Chef Patrizia Paglieri: „Ca să găteşti un mic dejun sănătos, trebuie să faci lucruri simple“