Miniomlete cu broccoli şi caşcaval FOTO

omlete cu broccoli si cascaval jpeg

Micul dejun nu va mai fi o corvoadă de acum înainte, dacă îţi prepari aceste miniomlete într-o tavă de brioşe. Uşor de preparat, omletele sunt bogate în proteine, aşa că vor menţine senzaţia de saţietate mai mult timp. Le poţi pune într-o pungă dacă vrei să ţi le iei la pachet, la serviciu.

Miniomlete cu broccoli şi caşcaval - Ingrediente

700 g broccoli, tăiat bucheţele 4 ouă întregi 1 cană cu albuşuri (aproximativ 240 ml) 25 g brânză cheddar rasă 25 g caşcaval de bună calitate, ras 1 linguriţă ulei de măsline sare piper unt, pentru uns tava

Miniomlete cu broccoli şi caşcaval - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc mare. Opăreşti broccoliul în puţină apă, aproximativ 6-7 minute. Când s-a fiert, îl desfaci în bucăţi mai mici şi adaugi uleiul de măsline, sare şi piper, după gust, şi amesteci bine.

Ungi cu ulei o tavă de brioşe standard şi pui cu o lingură broccoliul mărunţit, distribuind cantitatea în toate formele de brioşe.

Într-un bol, baţi albuşurile, ouăle întregi, caşcavalul şi cheddarul ras şi mai pui sare şi piper. Omogenizezi şi torni amestecul în tava de brioşe unsă, peste broccoli, până când formele se umplu mai mult de 3 sferturi.

image

Razi brânză cheddar şi dai tava la cuptorul încins, aproximativ 20 de minute, până când se coc mini-omletele. Serveşti imediat gustarea. Dacă ţi-au rămas omlete, le împachetezi într-o pungă resigilabilă şi le păstrezi la frigider.

Sursa + foto: www.skinnytaste.com

Mic dejun italienesc: miniomlete cu şuncă şi parmezan

Mic dejun italienesc: miniomlete cu şuncă şi parmezan

Omlete umplute cu piure de spanac

Omlete umplute cu piure de spanac

Legume la cuptor, pentru un mic dejun sănătos

Legume la cuptor, pentru un mic dejun sănătos

Chef Patrizia Paglieri: „Ca să găteşti un mic dejun sănătos, trebuie să faci lucruri simple“

Chef Patrizia Paglieri: „Ca să găteşti un mic dejun sănătos, trebuie să faci lucruri simple“