Minitarte cu prune

Sfârşit de vară toridă, început călduros de toamnă. Cam aşa se poate descrie momentul în care se culeg prunele cele mai gustoase, pline de dulceaţă şi parfumate. Bucură-te de savoarea lor şi în prăjituri făcute cu mult drag.
Ingrediente
160 g făină
50 g zahăr pudră
2 gălbenuşuri
100 g unt
300 g prune
100 ml apă
100 g zahăr
2 albuşuri
½ linguriţă de amidon
30 g unt
4 g jeleu pentru prăjituri
Mod de preparare
Pentru umplutură, pui într-o cratiţă prunele spălate, curăţate de sâmburi şi tăiate felii, adaugi zahărul, apa şi le pui pe foc 5 minute, până se topeşte zahărul, iar fructele îşi lasă zeama. Vei obţine aproximativ 200 ml de sirop. Amesteci albuşurile cu amidonul, apoi adaugi jumătate din cantitatea de sirop şi pui compoziţia la foc mic, amestecând continuu până se îngroaşă. În cazul în care compoziţia este lichidă, mai adaugi puţin amidon. La final, pui untul. Pentru blat, baţi untul moale cu zahărul şi cu gălbenuşurile. Adaugi făina şi frămânţi un aluat moale pe care-l împarţi în 8-10 părţi egale. Pui fiecare biluţă formată în forme de minitarte şi le dai la cuptorul preîncălzit 10 minute. După aceea, umpli fiecare formă cu cremă şi dai din nou la cuptor 15-20 de minute. După ce le scoţi, le decorezi cu prunele din sirop. Restul de 100 ml de sirop, îl amesteci cu jeleul pentru prăjituri şi pui compoziţia pe foc până se dizolvă jeleul. Cu o lingură îl torni peste minitarte. Dai prăjiturile la rece câteva ore înainte să le serveşti.