Minitarte cu zmeură

minitarte cu zmeura jpeg

Iată trei motive să foloseşti zmeura în bucătărie: 100 g de zmeură conţin 50 de calorii, 1 gram de grăsimi, 0 mg de colesterol, 1 gram de proteine; este unul din fructele cele mai bogate în antioxidanţi; zmeura este şi o sursă de fibre, mangan, vitamina B2. Deci, nu ai nici un motiv să te eschivezi de la prepararea acestei reţete simple de minitarte cu zmeură.

Minitarte cu zmeură - Ce ai nevoie

Pentru aluat 280 g făină 110 g margarină rece 110 g unt nesărat rece 1 ou 2 linguriţe oţet 2 linguri apă foarte rece ½ linguriţă sare

150 g migdale măcinate

2 ouă

50 g unt

1 pliculeţ zahăr vanilat

80 g zahăr (plus 2 linguri zahăr pudră)

300 g zmeură

Minitarte cu zmeură - Cum se prepară

Se amestecă făina cu sarea, se adaugă untul şi margarina tăiate bucăţele şi se frământă cu degetele până se formează un aluat nisipos. Separat, se bat oul cu apa şi oţetul şi se toarnă treptat peste aluatul nisipos, amestecând până se formează un aluat omogen, vâscos, dar elastic. Se lasă la rece circa 30 de minute. Se mixează ouăle cu zahărul, zahărul vanilat şi untul până se formează o compoziţie cremoasă, se încorporează migdalele măcinate şi se lasă la rece circa 20 de minute.Se ung miniformele de tartă cu unt, se tapetează în interior cu aluat, până sus, se înţeapă în câteva locuri cu furculiţa şi se coc circa 10 minute, apoi se scot, se umplu cu cremă de migdale şi se reintroduc în cuptor pentru încă 15 minute. Se scot pe un grătar. După răcirea completă, se scot tartele din forme, se garnisesc cu zmeură presărată cu zahăr pudră şi se servesc.