Musaca cu carne de vită

musaca, vinete jpeg

Dacă iarna prepari musacaua din cartofi, vara ea are un gust aparte cu dacă e făcută cu vinete proaspete. Iată cum se prepară musacaua cu carne de vită.

De ce ai nevoie pentru musaca cu carne de vită

2-3 vinete potrivite › 500 g carne tocată de viţel › 2 cepe potrivite › 50 ml ulei › ½ linguriţă cimbru › boia dulce de ardei › 1 cutie roşii descojite › 200 g caşcaval ras › 1 lingură unt › sare › piper Pentru decor › roşii › frunze de busuioc

Cum se prepară musaca cu carne de vită

Toci ceapa mărunt şi o căleşti în uleiul încins. Adaugi carnea tocată, condimentezi cu cimbru, sare, piper şi boia, după gust. Amesteci de câteva ori şi apoi adaugi roşiile de la cutie, tocate în prealabil. Laşi la

foc mic 30 de minute până scade bine zeama. Tai vinetele rondele şi le rumeneşti. Ungi cu unt câteva forme Ramekin (vase termorezistente) şi aşezi în fiecare câte o rondea de vânătă. Continui să pui în fiecare vas câte două linguri din amestecul de carne.

Acoperi cu o rondea de vânătă şi apoi cu o lingură de carne. La final, presari cu caşcaval ras.

Pui formele pe o tavă încăpătoare şi introduci în cuptorul preîncălzit pentru 25 de minute. Laşi musacaua să se răcească un pic în forme. O aşezi pe o farfurie şi, în momentul servirii, o decorezi cu frunze de busuioc şi cu feliuţe de roşii.