„Palmieri“ cu nucă

palmieri cu nuca jpeg

Îmi fac cu ochiul deseori, ori de câte ori trec pe lângă o patiserie. „Palmierii“ cu nucă mă trimit cu gândul la copilărie şi la gusturi ademenitoare, simple, într-un aluat subţire. Dacă nu v-am convins, mai uitaţi-vă o dată la poze, citiţi reţeta şi ...cred că de data asta v-am convins.

„Palmieri“ cu nucă - Ingrediente (12 porţii)

150 g unt 150 g zahăr pudră 2 ouă 2 gălbenuşuri 3 linguri smântână 1 praf de copt 1 praf de sare făină cât cuprinde (aprox. 500 g)

250 g miez de nucă măcinată

1 lingură coajă rasă de portocală

2 albuşuri

6 linguri zahăr

„Palmieri“ cu nucă - Cum se prepară

Se freacă untul cu zahărul până se formează o cremă spumoasă. Se adaugă, pe rând, ouăle întregi, plus cele două gălbenuşuri, amestecând bine după fiecare. Se adaugă apoi smântâna, praful de sare şi făina cernută cu praful de copt, atât cât este necesară formării unui aluat potrivit de tare.

Separat, se bat spumă albuşurile cu ­zahărul şi se amestecă cu coaja rasă de portocală şi nuca măcinată.

Se întinde aluatul în foaie subţire, de formă dreptunghiulară, se aşază deasupra lui umplutura de nucă şi se rulează fiecare latură mare a dreptunghiului spre interior pentru a acoperi umplutura. Se taie apoi felii cu grosimea de 2 cm şi se pun la copt într-o tavă tapetată cu folie specială de copt pentru circa 25 de minute.