Pască ardelenească fără aluat

1365434182 0709pasca  20specialitate 20nemteasca jpeg

I se mai spune şi pasca rapidă, deoarece trebuie doar să amesteci ingredientele şi vei obţine o pască ardelenească fără aluat.

De ce ai nevoie pentru pască ardelenească fără aluat

500 g brânză

3 linguri făină

1 linguriţă praf de copt

150 g smântână

3 ouă

10 linguri zahăr

coaja de la 1 lămâie

1 linguriţă esenţă de vanilie

1 praf de sare

Cum se prepară pască ardelenească fără aluat

Separi ouăle şi baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Mixezi brânza cu zahărul, până capătă o consistenţă fină. Adaugi smântâna, gălbenuşurile, coaja de lămâie, făina, esenţa de vanilie şi praful de copt. La final încorporezi albuşurile bătute spumă. Torni compoziţia într-o tavă tapetată. Ţii pasca la cuptor aproximativ o oră, până ce trece testul scobitorii.