Pască cu brânză şi smântână

Pasca este o reţetă tradiţională de Paşti. Sunt nenumărate modurile în care o poţi prepara, dar reţeta clasică este pasca cu brânză şi smântână.
De ce ai nevoie pentru pască cu brânză şi smântână
Pentru blat
150 g unt
200 g făină
50 g zahăr
2 gălbenuşuri
1 plic zahăr vanilat
Pentru umplutură
300 g brânză
300 g smântână grasă
3 ouă
4 linguri griş
1 plic zahăr vanilat
coaja de la 1/2 de lămâie
1 mână stafide
Cum se prepară pască cu brânză şi stafide
Amesteci toate ingredientele pentru blat, până obţii un aluat omogen, pe care-l dai la frigider 30 de minute. Întinzi aluatul într-o tavă tapetată, inclusiv pe margini.
Pentru umplutură, mixezi brânza bine scursă până capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi smântâna, zahărul, zahărul vanilat, grişul, coaja de lămâie şi ouăle bătute. La final încorporezi stafidele şi torni umplutura în tavă. Ţii la cuptor până ce testul scobitorii.