Păstăi scăzute cu cârnaţi

Un studiu epidemiologic a demonstrat că un consum de fasole verde o dată sau de două ori pe săptămână este asociat cu riscul scăzut de cancer esofagian şi stomacal. Un fel de mâncare foarte bun în această perioadă este de păstăi scăzute cu cârnaţi.
Păstăi scăzute cu cârnaţi - Ingrediente
2-3 bucati de carnati de curcan 2 cutii de fasole pastai verde 1/2 ceapa rosie 1/2 ardei gras rosu 1 radacina de telina 2 linguri bulion ulei sare/piper/usturoi
Păstăi scăzute cu cârnaţi - Mod de preparare
Carnatii se taie in doua si se pun la prajit in putin ulei intr-o tigaie wok, se acopera cu un capac. Cand s-au prajit se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca. Peste uleiul in care am prajit carnatii (daca este prea mult ulei se arunca din el si se lasa putin) se adauga ceapa tocata marunt si ardeiul gras taiat fasii lungi. Dupa cateva minute se pun carnatii taiati feliute si feliile de radacina de telina, se amesteca bine si se pune apa cat sa acopere, lasandu-se la foc mic. Fasolea pastai se pune intr-o strecuratoare, se clateste sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga bine. Cand sunt gata legumele si carnatii se adauga fasolea pastai si bulionul, se lasa cateva minute, adaugandu-se si condimentele.
Reţeta de păstăi scăzute cu cârnaţi ne-a fost trimisă de Raluca Panazan din Braşov.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.