Paste cu dovlecei şi usturoi FOTO
Pastele reprezintă o variantă rapidă pentru serile în care nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie. Însă dacă ţi-ai propus să mănânci mai multe legume vara aceasta, profită de una dintre „vedetele“ sezonului: dovleceii. Reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi este foarte simplă, iar în doar 30 de minute, vei obţine 4 porţii de paste cu dovlecei şi usturoi. Încearcă şi tu!
Paste cu dovlecei şi usturoi – Ingrediente (4 porţii)
3 linguri ulei de măsline 4 dovlecei mici sau 1 dovlecel mare, tăiaţi felii 4 căţei de usturoi, tocaţi 230 g spaghete sare piper 100 g parmezan ras
Paste cu dovlecei şi usturoi – Mod de preparare
Încingi uleiul de măsline într-o tigaie adâncă şi încăpătoare, la foc mediu-mare. Adaugi feliile de dovlecel şi usturoiul tocat şi sotezi legumele aproximativ 5-7 minute, fără să acoperi vasul, amestecând ocazional până când dovlecelul se înmoaie şi se rumeneşte un pic. Pe la jumătatea intervalului, condimentezi cu sare după gust. În funcţie de dimensiunea tigăii tale, poţi să sotezi dovleceii în două serii diferite.
Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe pachet. Le scurgi şi le clăteşti cu apă rece (pentru a împiedica procesul de fierbere). Adaugi pastele în tigaie, peste dovlecei şi usturoi, la foc mic.
Adaugi parmezanul proaspăt ras în aceeaşi tigaie şi amesteci pastele la foc mic, până se topeşte parmezanul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Pentru această salată, poţi folosi spaghete fără gluten (anumite branduri au această variantă), dar, desigur, poţi folosi şi spaghete obişnuite. Vei vedea că aceste Ppste cu dovlecei şi usturoi sunt foarte gustoase şi sănătoase.
Sursa + foto: juliasalbum.com
Aperitiv cu brânză şi dovlecei
Aperitiv cu brânză şi dovlecei
Dovlecei gratinaţi cu roşii uscate şi parmezan
Dovlecei gratinaţi cu roşii uscate şi parmezan