Pavlova cu fructe de pădure

pavloca cu fructe de pasure jpeg

Un desert rafinat şi cu mai puţine calorii decât dulciurile tradiţionale, pavlova cu fructe de pădure.

De ce ai nevoie pentru pavlova cu fructe de pădure

Pentru pavlova

2 albuşuri

1 praf de sare

100 g zahăr

Pentru topping

200 g afine

100 g zahăr brun

1 praf de sare

100 ml iaurt

2 linguri fulgi de ovăz

Cum se prepară pavlova cu fructe de pădure

Dai drumul la cuptor şi aşezi hârtie de copt într-o tavă. Baţi albuşurile cu zahărul şi un praf de sare până se întăresc. Pui câte o lingură de bezea în tavă şi îi dai o formă rotundă. Dai tava la cuptor 25 de minute. Stingi focul şi mai ţii alte 25 de minute.

Într-o cartiţă, pui afinele spălate şi scurse, zahărul brun şi sarea. Ţii la foc mare până când începe să fiarbă, după care dai focul mai mic până capătă consistenţa unui sirop. Laşi la răcorit. Pui peste pavlova câte o lingură de iaurt şi una de sirop de afine. Presari fulgi de ovăz la final.

Sursa foto http://www.hillreeves.com/

http://www.hillreeves.com/