Peşte în crustă de sare FOTO

peste in crusta de sare jpeg

Acest peşte în crustă de sare este un preparat sănătos, pentru mese speciale sau pentru dezlegările la peşte! Nu te impacienta dacă mai rămân solzi, pentru că ei vor dispărea când vei îndepărta complet pielea. Serveşte peştele în crustă de sare cu garnitură de cartofi natur, cu diverse ierburi aromate ori cu legume la grătar. Poţi folosi cimbru uscat în loc de cel verde, proaspăt.

Peşte în crustă de sare - Ingrediente (2 porţii)

1 peşte întreg 1 pungă sare grunjoasă 1 lămâie 1 legătură cimbru proaspăt

Peşte în crustă de sare - Mod de preparare

Încingi cuptorul la 260 °C. Cureţi peştele de intestine şi îl speli bine, păstrând solzii pe el. Tamponezi cu un şervet uscat şi pe interior, şi pe exterior. Tai lămâia felii, speli cimbrul. Aşezi feliile de lămâie şi firele de cimbru în interiorul peştelui.

image

Pui sarea într-un bol mare şi adaugi suficient de multă apă rece cât să capete consistenţa unui nisip ud. Amesteci bine şi pui jumătate din cantitatea de sare pe o foaie de copt, într-o tavă. Aşezi peştele peste şi îl acoperi cu restul de sare, „împachetându-l“ bine.

image

Laşi la cuptor 15-20 de minute. Pentru a testa, înfigi un cuţit în burta peştelui până la os. Dacă vârful cuţitului este cald când îl atingi după ce l-ai scos, peştele este gata. Dacă nu, îl mai laşi 10 minute. Dai deoparte tava şi laşi la temperatura camerei să se răcească. Peştele va continua să se coacă în căldura păstrată de crusta de sare.

image

Spargi crusta cu un cuţit sau cu orice altceva ai la îndemână. Îndepărtezi cu grijă sarea şi dai la o parte pielea, şi desprinzi fileul. Elimini şira spinării cu tot cu cap şi coadă şi scoţi al doilea fileu. Serveşti peştele cu ce garnitură vrei.

image

Peşte pe pat de spanac

Peşte pe pat de spanac

Peşte la grătar cu fasole

Peşte la grătar cu fasole

Plachie de peşte

Plachie de peşte