Peşte prăjit cu cimbru

peste prajit cu cimbru jpeg

O reţetă simplă pentru o masă pregătită în fugă. Nu uita însă să-l condimentezi potrivit, pentru a obţine reţeta perfectă.

Ingrediente (4 porţii)

4 fileuri peşte 100 ml ulei 1 lămâie cimbru uscat sare piper

cimbru proaspăt

1 roşie feliată

2-3 fire mărar

4 foi salată rupte

2-3 fire rozmarin proaspăt

Cum se prepară

Speli peştele şi îl tamponezi cu un şervet absorbant pentru a elimina surplusul de apă. Iei cu o pensetă sau chiar cu mâna eventualele oase care au rămas. Încingi uleiul într-o tigaie la foc mediu. Presari sare, piper şi cimbru uscat peste bucăţile de peşte pe care le pui la prăjit în uleiul încins.

Întorci peştele şi laşi până se rumeneşte pe ambele părţi. Când toate bucăţile s-au prăjit, le laşi la scurs pe un şervet absorbant pentru eliminarea surplusului de ulei. Tai lămâia şi storci, după gust, peste peşte.

Poţi orna, când serveşti, cu cimbru proaspăt, felii de roşie, mărar, salată şi rozmarin proaspăt. Poţi servi cu garnitură de orez sau cu o salată de legume.

foto: profimedia