Piept de pui cu legume la cuptor
Noi i-am spus acestei reţete de piept de pui cu legume la cuptor, „tigaie aromată“, o tigaie colorată plină de savoare care va fi gustul oricărei domnişoare aflată la dietă. Carne de pui, ardeii şi dovlecelul sunt ingredientele-cheie ale acesteie reţete.
Piept de pui cu legume la cuptor - Ingrediente (4 porţii)
4 bucăţi piept de pui 4 linguri ulei 150 ml supă de pui 3 ardei graşi 1 dovlecel 100 g măsline verzi roşii în bulion 1 ceapă roşie 2 căţei de usturoi 1 morcov 2 tulpini de ţelină cimbru rozmarin 2 cuişoare sare piper
Piept de pui cu legume la cuptor - Preparare
Rumeneşti bucăţile de piept de pui în ulei bine încins, apoi le scoţi deoparte şi le păstrezi calde.În grăsimea rămasă, căleşti ceapa şi usturoiul tăiate rondele. Adaugi ardeii, dovlecelul şi morcovul, tăiate bucăţi mari.
Când încep să se înmoaie, adaugi măslinele, roşiile cu tot cu bulionul în care au fost conservate, tulpinile de ţelină tăiate felii subţiri, cimbru, rozmarin, cuişoare, sare şi piper, după gust. Torni supa de pui, iar deasupra aşezi bucăţile de carne. Introduci tigaia la cuptor pentru circa 25 de minute până se rumeneşte uniform.