Piept de pui la grătar cu salată de fasole verde

Piept de pui la gratar cu salata de fasole verde jpeg

Ţi-am pregătit o reţetă pe care trebuie să o încerci în weekend, mai ales dacă îţi place să prepari carnea pe grătarul de lemne. Pentru pui, îţi prezentăm un sos cu rozmarin, în care poţi lăsa carnea la marinat cât timp doreşti. Iar salata este delicioasă dacă foloseşti fasole verde din belşug! Încearcă şi tu combinaţia de pui la grătar cu salată de fasole verde!

Piept de pui la grătar cu salată de fasole verde – Ingrediente

2 tije de rozmarin proaspăt, cu frunzele culese sare grunjoasă piper negru măcinat 2 linguri ulei de măsline extravirgin coaja şi zeama de la 1 lămâie 4 bucăţi de piept de pui, fără piele 1 linguriţă muştar cu boabe întregi ulei de măsline 24 de roşii cherry 400 g fasole verde,

Piept de pui la grătar cu salată de fasole verde – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 100 de grade Celsius. Pasezi frunzele de rozmarin cu un praf de sare într-un mojar, cu un pistil. Amesteci cu uleiul de măsline şi cu zeama şi coaja de la o jumătate de lămâie.

Aşezi carnea de pui pe un tocător, tai felii pieptul de pui, pe orizontală, ca şi când ai vrea să îl tai în jumătăţi. Tai carnea doar trei sferturi, apoi deschizi pieptul ca pe o carte, îl aplatizezi cu podul palmei şi repeţi procedura cu restul de carne.

Torni marinata cu rozmarin peste pieptul de pui şi laşi carnea deoparte, ca să se marineze câteva minute. Prepari dressingul pentru salată, amesteci muştarul cu restul de zeamă de lămâie şi torni de două ori mai mult ulei de măsline. Pentru a rumeni roşiile cherry, le aşezi pe o tavă, condimentezi cu sare şi piper şi le laşi să se rumenească la cuptorul încins 20 de minute.

Fierbi apă cu sare într-o oală mare, dai în clocot şi fierbi fasolea verde 5 minute. Scurgi apa şi arunci tecile de fasole peste dressingul de muştar, apoi adaugi roşiile coapte.

Preîncălzeşti grătarul sau o tigaie grill, frigi pieptul de pui 2 minute şi jumătate pe fiecare parte. Verifici dacă carnea s-a făcut şi este pătrunsă, apoi serveşti alături de salata caldă de fasole verde şi roşiile cherry.

PONT: cu cât laşi pieptul de pui să se marineze mai mult timp, cu atât va fi mai gustos!

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Sendviş cu vinete la grătar (oase sănătoase)

Sendviş cu vinete la grătar (oase sănătoase)

Piept de pui la grătar cu sos de miere şi muştar

Piept de pui la grătar cu sos de miere şi muştar

Piersici cu miere la grătar

Piersici cu miere la grătar

Platou cu legume la grătar FOTO

Platou cu legume la grătar FOTO