Piept de raţă cu portocale şi coniac

rata cu portocale 580x400 jpeg

Vrei să-ţi impresionezi apropiaţii cu un preparat delicios şi extrem de săţios? Cu siguranţă, dacă vei alege să prepari piept de raţă cu portocale şi coniac nu vei da greş.

Este adevărat că e o reţetă care necesită timp, de exemplu carnea se dă la macerat pentru 6-8 ore şi pregătirea acestui fel de mâncare mai durează cel puţin o oră, însă pieptul de raţă cu portocale şi coniac e un preparat care merită fiecare minut irosit în bucătărie.

Ingrediente necesare  pentru piept de raţă cu portocale şi coniac (6 porţii)

6 portocale 2 linguri de coniac zahăr 2 cuişoare un sfert de linguriţă cu boabe de piper jumătate de legătură de coriandru 3 fileuri piept de raţă piper sare 50-60 de ml de supă

Piept de raţă cu portocale şi coniac – metoda de preparare

Înainte de toate, spălaţi portocalele şi apoi ştergeţi-le bine de tot. Roadeţi coaja de la una dintre portocale şi apoi stoarceţi sucul acesteia într-un recipient. Daţi în fiert sucul obţinut prin stoarcerea portocalei, împreună cu zahărul, cuişoarele, boabele de piper şi apoi adăugaţi şi coniacul. Lăsaţi sosul să se răcească. Între timp, tocaţi coriandrul şi adăugaţi-l peste sos. Spălaţi carnea, ştergeţi-o bine şi piperaţi-o. Apoi crestaţi-o şi lăsaţi-o în jur de 6-8 ore la marinat în sos, timp în care va căpăta un gust extraordinar.

După acest timp, scoateţi carnea şi condimentaţi-o. Se curăţă trei portocale şi se taie felii. După acest pas, prăjiţi carnea, înfăşuraţi-o în aluminiu şi lăsaţi-o aşa în jur de 10 -15 minute. Desfaceţi aluminiul, scoateţi carnea şi tăiaţi-o felii. Mai stoarceţi două portocale şi amestecaţi sucul obţinut împreună cu marinata, sosul şi supa. Daţi în fiert amestecul şi adăugaţi feliile de portocale.

Pentru un efect vizual plăcut, feliile de carne de raţă se aşează împreună cu feliile de portocale pe o farfurie mare, întinsă, iar apoi se stropeşte cu sos. Pieptul de raţă cu portocale şi coniac este un preparat rafinat, gustos şi săţios.

Poftă bună!