Plachie de peşte

Peştele este unul dintre ingredientele care nouă ne plac foarte mult. Nu ratăm nicio ocazie şi nicio reţetă specială pe care să o preparăm.
Ingrediente (1 tavă) 1 crap de 1 kg 4-5 ardei graşi 100 ml ulei 2-3 cepe 100 ml suc de roşii 6-7 roşii 2 foi dafin sare 3-4 căţei usturoi cimbru boabe de piper 1 lămâie 50 ml apă 1 pahar vin alb 200 g măsline negre
Mod de preparare
Cureţi peştele, îl speli bine şi îl tai rondele sau fileuri. Îl dai cu sare, apoi îl prăjeşti pe ambele părţi în jumătate din cantitatea de ulei. Scoţi bucăţile rumenite pe şervete absorbante.
Căleşti în uleiul rămas cepele şi ardeii graşi curăţaţi şi tăiaţi, apoi adaugi vinul, roşiile tocate, foile de dafin şi boabe de piper după gust. Laşi pe foc până se înmoaie legumele, după care adaugi sucul de roşii şi apa, potriveşti gustul şi mai amesteci 2-3 minute.
Pui peştele în tava unsă cu ulei, apoi torni sosul cu legume. Adaugi măslinele, feliile de lămâie, căţeii de usturoi, cimbrul şi dai la cuptor până mai scade sosul şi peştele este pătruns.