Plăcintă cu gem de caise

placinta cu gem de caise jpeg

Ultimele borcane cu dulceţuri stau aliniate pe rafturile din cămară şi aşteaptă să-şi facă treaba în fel şi fel de deserturi. Aşa am procedat şi noi şi am preparat cea mai bună plăcintă cu gem de caise.Poţi înlocui acest gem, cu unul făcut din oricare alt fruct care este pe gustul tău.

Plăcintă cu gem de caise - Ingrediente (1 tavă)

500 g făină 1 cub de drojdie 4 ouă 4 linguri zahăr 200 ml lapte 1 praf de sare 2 plicuri zahăr vanilat 1 esenţă vanilie 3 linguri ulei 1 plic zahăr pudră 1 borcan gem de caise

Plăcintă cu gem de caise - Mod de preparare

Cerni bine făina într-un vas mai mare, iar într-o cană pui laptele încălzit, o linguriţă de zahăr şi cubul de drojdie. Amesteci până se topesc. Faci o adâncitură în făină, adaugi praful de sare şi torni laptele.

Pui 3 ouă, restul de zahăr, esenţa de vanilie, zahărul vanilat şi frămânţi până obţii un aluat potrivit de tare. Adaugi uleiul şi frămânţi până când aluatul nu se mai lipeşte de mâini. Acoperi vasul cu un şervet curat şi îl laşi, 30 de minute, la căldură.

Din aluat întinzi o foaie groasă, după care tai pătrate mai mari. Pui câte o lingură de gem de caise pe fiecare pătrat, apoi uneşti colţurile opuse. Baţi oul rămas şi ungi cu o pensulă fiecare plăcintă. Le aşezi într-o tavă pe hârtie de copt şi le dai în cuptorul preîncălzit 35-40 de minute. Când s-au rumenit, le scoţi şi le presari cu zahărul pudră.