Plăcintă cu ouă, brânză și spanac

placinta cu oua branza si spanac jpg

Un apertiv special și foarte gustos pentru masa de Paște.

Ingrediente

Pentru aluat:

800 g făină

2 pliculețe praf de copt

100 ml ulei

400 ml apă călduță

1 praf de sare

1 ou, pentru uns

Pentru umplutură:

500 g spanac opărit și scurs

150 g brânză de vaci

150 g brânză de oaie rasă mărunt

1 ou crud

4 ouă fierte

sare

piper

Mod de preparare plăcintă cu ouă, brânză și spanac

Cerni făina, adaugi praful de copt, faci cu pumnul un căuș la mijloc și torni uleiul și apa călduță în el. Frămânți bine aluatul și îl dai deoparte.

Toci spanacul, amesteci cu cele două feluri de brânză și adaugi oul crud, sare și piper, după gust.

Întinzi aluatul pe un blat de lucru și păstrezi o parte pentru ornare. Într-un vas rotund, tapetat, așezi partea mai mare de aluat și uniformizezi și pe pereții vasului. Pui un strat de spanac cu brânză, așezi la distanțe egale ouăle fierte, descojite și acoperi cu restul de spanac cu brânză.

Întinzi aluatul rămas, îl tai în felii egale și ornezi plăcinta deasupra.

Dai la cuptorul încins 30 de minute, până se rumenește deasupra.