Plăcintă cu pere

Ai poftă de ceva dulce? Răsfaţă-te cu o delicioasă plăcintă cu pere.
Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină 2 linguri zahăr 170 g unt 1 praf de sare apă rece Pentru umplutură 8 pere 1 lămâie 3 linguri zahăr 1 ou, pentru uns
Mod de preparare
Amesteci untul rece tăiat cubuleţe cu făina, sarea şi zahărul. Omogenizezi ingredientele până când capătă o consistenţă sfărâmicioasă, apoi torni treptat apă rece, frământând până obţii un aluat omogen. Îl împarţi în două, înfăşori bucăţile în folie alimentară şi le dai la rece 30 de minute.
Descojeşti perele, le îndepărtezi cutia cu seminţe şi cotorul şi le tai cubuleţe. Le amesteci cu zahărul şi cu zeama de lămâie. Întinzi două foi din aluat, prima o întinzi într-o tavă tapetată şi pui deasupra perele, aşezi peste ele a doua foaie şi o ungi cu ou bătut. Dacă vrei, poţi păstra o parte din aluat pentru a modela diverse forme pe care să le aşezi peste plăcintă. Dai tava la cuptor până când se rumeneşte plăcinta.
Plăcintă cu dovleac, simplă şi delicioasă