Plăcintă cu pere

placinta cu pere jpeg

Ai poftă de ceva dulce? Răsfaţă-te cu o delicioasă plăcintă cu pere.

Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină 2 linguri zahăr 170 g unt 1 praf de sare apă rece Pentru umplutură 8 pere 1 lămâie 3 linguri zahăr 1 ou, pentru uns

Mod de preparare

Amesteci untul rece tăiat cubuleţe cu făina, sarea şi zahărul. Omogenizezi ingredientele până când capătă o consistenţă sfărâmicioasă, apoi torni treptat apă rece, frământând până obţii un aluat omogen. Îl împarţi în două, înfăşori bucăţile în folie alimentară şi le dai la rece 30 de minute.

Descojeşti perele, le îndepărtezi cutia cu seminţe şi cotorul şi le tai cubuleţe. Le amesteci cu zahărul şi cu zeama de lămâie. Întinzi două foi din aluat, prima o întinzi într-o tavă tapetată şi pui deasupra perele, aşezi peste ele a doua foaie şi o ungi cu ou bătut. Dacă vrei, poţi păstra o parte din aluat pentru a modela diverse forme pe care să le aşezi peste plăcintă. Dai tava la cuptor până când se rumeneşte plăcinta.

Plăcintă cu dovleac, simplă şi delicioasă

Plăcintă cu dovleac, simplă şi delicioasă

Plăcintă cu ton

Plăcintă cu ton

Plăcintă cu brânză şi spanac

Plăcintă cu brânză şi spanac