Plăcintă cu roşii, brânză şi ierburi aromate

Armonia de gusturi din această plăcintă cu roşii, brânză şi ierburi aromate este de-a dreptul cuceritoare. Poţi înlocui mozzarella cu orice alt tip de brânză vrei, plus că poţi adăuga şi alte legume ori ierburi aromate.
Plăcintă cu roşii, brânză şi ierburi aromate - Ingrediente
Pentru aluat 300 g făină 200 g unt 3 ouă ½ linguriţă sare
12 roşii cherry
200 g mozzarella
ierburi aromate (busuioc, mentă, frunze de ţelină,tarhon, pătrunjel)
2 linguri ulei de măsline
sare
piper
Plăcintă cu roşii, brânză şi ierburi aromate - Cum se prepară
Se amestecă ingredientele pentru aluat şi se frământă bine până se obţine un aluat omogen, elastic, care se lasă la rece circa o oră. Se întinde aluatul în foaie subţire, rotundă, se aşază într-o tavă cu hârtie de copt, iar pe toată suprafaţa se aşază roşiile tăiate pe jumătate, bucăţele de mozzarella, ierburile aromate rupte bucăţele. Se presară totul cu sare şi piper, după gust, se stropesc cu ulei de măsline, se aduc marginile din loc în loc (ca în imagine) şi se dă la cuptor pentru circa 20-30 de minute. Plăcinta cu roşii, brânză şi ierburi aromate se serveşte imediat.