Prăjitură cu afine, fără coacere

prajitura cu afine jpeg

Afinele reduc nivelul colesterolului, stimulează regenerarea celulelor cerebrale şi îmbunătăţesc memoria.

Ingrediente

Pentru blat 300 g biscuiţi digestivi 125 g unt

Pentru cremă

200 g mascarpone

200 g cremă de brânză

200 g frişcă

150 g zahăr pudră

1 plic gelatină incoloră

100 g afine

1 plic tort-gelee roşu

frunze de mentă

Mod de preparare

Pentru blat, zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit. Îi aşezi într-o formă rotundă, cu inel detaşabil, şi-i presezi uşor. Dai blatul la rece 30 de minute.

Mixezi mascarpone, adaugi crema de brânză, zahărul pudră şi frişca bătută. După ce s-au omogenizat, încorporezi gelatina incoloră, preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. La final, adaugi afinele spălate şi scurse, păstrezi câteva pentru decor. Torni compoziţia peste blat, o nivelezi şi o dai la rece 1 oră. Prepari tort-gelee-ul conform instrucţiunilor de pe ambalaj, îl torni peste prăjitură şi o laşi din nou la rece peste noapte. Decorezi cu afinele păstrate şi frunze de mentă.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg