Prăjitură cu banane

Ştiai că poţi să înlocuieşti ouăle în dulciurile pe care le prepari în post? Foloseşte, pentru un ou, 60 g de piure de banane sau 75 g de mere rase. Când prepari pâine sau aluaturi dospite, care necesită ou, mai poţi utiliza o linguriţă de bicarbonat stinsă cu una de oţet.
Ingrediente (1 tavă)
300 g brânză tofu 4 linguri zahăr 4 linguri făină 100 g stafide 200 ml smântână vegetală 1 mână migdale zdrobite 180 g piure de banane 1 praf sare zahăr pudră, pentru decor 10 migdale întregi
Mod de preparare
Combini zahărul cu sarea, adaugi smântâna, brânza scursă şi bine mixată, migdalele, stafidele şi piureul de banane. Torni făina în ploaie şi amesteci. Întinzi aluatul într-o tavă tapetată, apoi pui migdalele întregi şi dai la cuptor 35-40 de minute, până trece testul scobitorii. Serveşti prăjitura presărată cu zahăr pudră.