Prăjitură cu bezea şi caise FOTO

Combinaţia dintre bezea şi fructe este delicioasă, mai ales dacă e vorba de caise. Iată cum poţi să prepari un desert savuros în doar 4 paşi simpli, aşa cum este această prăjitură cu bezea şi caise! Pentru a obţine bezeaua perfectă, ţine albuşurile la temperatura camerei şi toarnă zahărul în ploaie după ce s-au făcut spumă. Taie prăjitura cu bezea, a doua zi, cu un cuţit cu vârf ascuţit pe care-l treci sub jet de apă rece.
Prăjitură cu bezea şi caise - Ingrediente (1 tavă)
Pentru aluatul cu cacao 3 linguri cacao 5 ouă 100 g unt 1 cană zahăr pudră 1 cană făină 1 praf de copt 1 vârf de sare
Pentru aluatul simplu
4 gălbenuşuri
1 cană zahăr pudră
1 cană făină
100 ml ulei
Pentru umplutură
8 caise
1 borcan gem caise
Pentru bezea
4 albuşuri
160 g zahăr
1 vârf de sare
Prăjitură cu bezea şi caise - Mod de preparare
Pe blatul de lucru cerni făina, praful de copt şi cacaua. Separi ouăle. Pui albuşurile într-un bol şi le baţi spumă cu sare. Adaugi zahărul în ploaie, mixând continuu. Separat, freci gălbenuşurile cu untul topit. Încorporezi în compoziţia cu albuşuri, alternativ, amestecul de făină şi de gălbenuşuri.

Verşi aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie şi-l laşi la copt 10 minute. Îl scoţi, îl laşi să se răcorească şi-l ungi cu gem de caise. Speli caisele, le tai jumătăţi, le îndepărtezi sâmburii şi le aşezi în tavă.

Pentru aluatul simplu, freci gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, încorporezi făina cernută şi uleiul. Mixezi bine ingredientele. Torni aluatul în tavă şi laşi la cuptor 15 minute.

Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi sarea. Scoţi tava şi pui albuşurile. Dai din nou tava la cuptor, până când bezeaua va căpăta o culoare arămie.
