Prăjitură cu brânză şi cireşe

Încearcă această reţetă şi bucură-te de o prăjitură cu brânză şi cireşe! Nu uita să laşi cireşele la scurs înainte de a le încorpora în prăjitură.
Ingrediente
Pentru aluat:
1/2 cub de drojdie 100 ml de lapte 330 g de făină 60 g de zahăr 1 vârf cuţit de sare 1 ou 40 g unt la temperatura camerei 1 plic de zahăr vanilat
Pentru cremă:
500 grame brânză proaspătă de vaci
100 grame zahăr
3 ouă
coajă de lămâie
300 g cireşe
2 plicuri tort jelee pentru decor
Mod de preparare
Amesteci drojdia cu laptele călduţ şi cu o lingură de făină şi laşi la dospit. Adaugi restul ingredientelor şi frămânţi un aluat nelipicios pe care îl laşi să se odihnească 30 de minute.
Speli cireşele, scoţi sâmburii şi le laşi la scurs. Întinzi aluatul într-o formă rotundă, cu bază detaşabilă, tapetată, apoi îl dai la cuptor 30 de minute. Verifici blatul să fie copt.
Amesteci ouăle, brânza, zahărul, coaja de lămâie şi sarea, până când obţii o cremă omogenă. Scoţi din cuptor blatul şi îl laşi să se răcească, în tava în care a fost gătit. Întinzi crema de brânză într-un strat gros.
Peste ea, pui cireşele, iar deasupra jeleul, pregătit conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Înainte de a o servi, prăjitura trebuie ţinută la frigider încă 4-5 ore, după care detaşezi pereţii tăvii.
Foto: profimedia