Prăjitură cu cremă de brânză şi fructe de pădure

Făcută din lapte de vacă, mascarpone se pare că a fost produsă, pentru prima oară, în secolele XVI–XVII, la sud-vest de Milano. Delicata brânză este ingredientul principal în prepararea celebrei prăjituri italiene tiramisu, precum şi a multor altor deserturi. De asemenea, în unele zone ale Italiei, mascarpone se utilizează în locul parmezanului pentru a da cremozitate deliciosului risotto. Ingrediente
150 g făină
4 ouă
150 g zahăr
150 g unt
2 pliculeţe zahăr vanilat
1 lingură cacao
300 g brânză de vaci
200 g brânză mascarpone
40 g gelatină
200 g zahăr
100 g afine
100 g coacăze
100 g afine şi coacăze
500 ml frişcă
Mod de preparare
Pentru blat, freci untul cu jumătate din cantitatea de zahăr şi zahărul vanilat, adaugi gălbenuşurile, apoi făina şi cacaua. La sfârşit, încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare cu restul de zahăr. Torni compoziţia într-o formă dreptunghiulară tapetată cu foaie de copt şi o coci, la foc potrivit, circa 25 de minute. Înmoi gelatina în apă rece, apoi o topeşti pe foc, dar fără să o dai în clocot. O laşi să se răcorească şi o amesteci cu zahărul, fructele şi cele două sortimente de brânză. Întinzi crema peste blatul răcit, pui un strat gros de frişcă şi dai la rece. Ornezi cu afine şi coacăze.