Prăjitură cu cremă de brânză şi fructe de pădure

prajitura cu crema de branza si fructe de padure jpeg

Făcută din lapte de vacă, mascarpone se pare că a fost produsă, pentru prima oară, în secolele XVI–XVII, la sud-vest de Milano. Delicata brânză este ingredientul principal în prepararea celebrei prăjituri italiene tiramisu, precum şi a multor altor deserturi. De asemenea, în unele zone ale Italiei, mascarpone se utilizează în locul parmezanului pentru a da cremozitate deliciosului risotto. Ingrediente

150 g făină

4 ouă

150 g zahăr

150 g unt

2 pliculeţe zahăr vanilat

1 lingură cacao

300 g brânză de vaci

200 g brânză mascarpone

40 g gelatină

200 g zahăr

100 g afine

100 g coacăze

100 g afine şi coacăze

500 ml frişcă

Mod de preparare

Pentru blat, freci untul cu jumătate din cantitatea de zahăr şi zahărul vanilat, adaugi gălbenuşurile, apoi făina şi cacaua. La sfârşit, încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare cu restul de zahăr. Torni compoziţia într-o formă dreptunghiulară tapetată cu foaie de copt şi o coci, la foc potrivit, circa 25 de minute. Înmoi gelatina în apă rece, apoi o topeşti pe foc, dar fără să o dai în clocot. O laşi să se răcorească şi o amesteci cu zahărul, fructele şi cele două sortimente de brânză. Întinzi crema peste blatul răcit, pui un strat gros de frişcă şi dai la rece. Ornezi cu afine şi coacăze.