Prăjitura cu cremă de caramel

Prăjitura cu cremă de caramel este o prăjitură fină şi delicioasă, ce merge preparată mai ales la evenimente importante sau de sărbători. Această reţetă este cu foi şi cu cremă de caramel foarte gustoasă. Sigur o vei încerca de mai multe ori.
Ce ingrediente îţi trebuie pentru Prăjitura cu cremă de caramel:
Pentru 6 foi:
- 12 linguri de zahăr
- 12 linguri de ulei
- 2 ouă
- 9 linguri de lapte
- 2 linguriţe de amoniac stinse în oţet (se poate combina praf de copt cu bicarbonat de sodiu)
- 750-800 de grame de făină
Pentru cremă:
- 200 de grame de margarină
- 1 litru de lapte
- 350 de grame de zahăr pentru caramelizat
- 3 ouă
- 4 linguri de făină
Mod de preparare Prăjitura cu cremă de caramel:
Se fac mai întâi foile. Se pun într-un castron ouăle şi se amestecă bine cu zahărul, folosind un tel sau mixer. După aceea, se pune şi laptele. Uleiul se pune lingură cu lingură, amestecând mereu şi încorporând ca la maioneză. Apoi, se adaugă amoniacul stins cu oţet sau combinaţia de praf de copt şi bicarbonat de sodiu, stinse cu oţet. După ce s-au amestecat cu restul ingredientelor, se începe să se pună treptat făina. aluatul final trebuie frământat în mână, fără să se mai lipească de mâini.
Aluatul astfel format se împarte în 6 părţi egale, se întinde fiecare parte şi se coace pe spatele tăvii la cuptorul preîncălzit la 160-180 de grade.
Pentru cremă, se pune zahărul într-o tigaie sau cratiţă şi se adaugă 4 linguri de apă. Se lasă pe foc până ce se caramelizează. În acest timp se pun cele 3 ouă într-un vas şi se amestecă cu făina, în aşa fel încât să nu se facă cocoloaşe. Peste acest amestec se toarnă laptele, apoi toate se pun peste zahărul caramelizat care este încă la foc mic pe aragaz. Se ţine pe foc până ce se topeşte tot caramelul şi crema devine ca o budincă.
Crema se lasă la răcit un pic, apoi se adaugă bucăţi mici,puţin câte puţin, margarina vegetală. Se amestecă bine şi se lasă să se răcească complet. Când e gata, se ia un platou şi se pune întâi o foaie, apoi se întinde cremă, iar foaie şi tot aşa până se termină şi foile şi crema. La final se poate face o glazură de ciocolată din 50 de grame de margarină, 100 de grame de zahăr, 100 de grame de cacao şi 7-8 linguri de apă. Aceasta se toarnă peste prăjitura cu cremă de caramel şi se presară nucă mărunţită. Este superbă, poftă bună!