Prăjitură cu lămâie şi nucă de cocos

Cine iubeşte gustul acrişor de lămâie şi nuca de cocos, se poate bucura de aceste arome împreună într-o prăjitură foarte uşor de preparat, extrem de fină şi foarte prezentabilă. Dacă ai musafiri sau un eveniment special şi vrei să prepari fel de fel de reţete miraculoase, iată şi o ideea de reţetă excelentă. Prăjitura cu lămâie şi nucă de cocos va inspira şi bucura pe toată lumea cu savoarea sa specială.
Ingrediente Prăjitură cu lămâie şi nucă de cocos:
Pentru blat:
- 4 ouă
- 150 de grame de zahăr
- 1 plic de zahăr vanilat
- 180 de grame de făină
- 20 de grame de nucă de cocos
- 1 plic praf de copt
- Coajă rasă de lămâie
- 2 linguri de apă rece
- 80 de ml de ulei
Pentru cremă:
- 400 de ml de lapte
- 120 de grame de zahăr
- 1plc de zahăr vanilat
- 1 ou
- 50 de grame de făină
- Coaja rasă de la o lămâie galbenă
- Coaja rasă de la o lămâie verde
- Zeama de la 1 lămâie
- 1 lingură esenţă de lămâie
- 200 de grame de unt
- 30 de grame de nucă de cocos
Pentru decor:
- 1 ciocolată albă
- 3 lingurii de frişcă lichidă
- 4-5 linguri de nucă de cocos
Mod de preparare Prăjitură cu lămâie şi nucă de cocos:
Pentru blat, se mixează bine albuşurile cu zahărul până devin o spumă tare. Apoi, se pun pe rând gălbenuşurile şi se amestecă cu o spatulă. Se adaugă încet uleiul, apoi apa, iar la sfârşit făina cernută şi amestecată cu praful de copt, nuca de cocos şi coaja de lămâie.
Blatul se toarnă într-o tavă tapetată, se bagă la cuptorul preîncins pentru 25-30 de minute maximum, apoi se scoate şi se lasă pe un grătar la răcit. Se trece la prepararea delicioasei creme.
Se pun la fiert 300 de ml de lapte cu zahărul tos şi cel vanilat. Făina se dizolvă în restul de lapte, se adaugă încet peste oul bătut. Amestecul se toarnă peste laptele de pe foc şi se amestecă continuu până devine budincă.
Se adaugă acum coaja rasă de la lămâi şi esenţa de lămâie. Apoi, se pun untul şi zeama de lămâie. La final se adaugă nuca de cocos şi se amestecă bine să se omogenizeze toate ingredientele.
Blatul rece se taie în două părţi. Prima parte se unge cu trei sferturi de cremă, apoi se pune peste, cu grijă, cel de-al doilea blat. Ciocolata albă se topeşte la microunde sau pe baie de aburi, se amestecă când e topită cu frişca lichidă şi se toarnă peste stratul de sus. Apoi, se presară cu nuca de cocos şi se serveşte cu plăcere. Poftă bună!