Prăjitură cu morcovi

Morcovii nu sunt buni numai în mâncăruri. la fel de buni sunt şi în prăjituri. Iar aceasta este un exemplu grăitor.
Ingrediente (2 tăvi)
3 căni morcovi raşi 3 căni făină 500 ml ulei 2 căni zahăr sare zeama şi coaja de la 1 portocală 1 fiolă esenţă vanilie 4 linguriţe praf de copt
Mod de preparare
Amesteci într-un vas făina, zahărul, un praf de sare, praful de copt, zeama şi coaja răzuită de portocală, esenţa de vanilie şi torni treptat uleiul. Pui morcovii. Amesteci cu mâna. Împarţi compoziţia în două părţi egale.
Tapetezi două tăvi cu hârtie de copt şi torni în fiecare compoziţia. Întinzi uniform. Pui prima tavă în cuptorul preîncălzit 35-40 de minute, la foc mediu. Scoţi din cuptor dacă trece testul scobitorii. Repeţi paşii cu a doua tavă cu prăjitură. Serveşti când s-a mai răcit.